AZUR PREMIUM - Най-висок клас строителство и енергийна ефективност
07/02/2020

AZUR PREMIUM - Най-висок клас строителство и енергийна ефективност

Най-доброто решение за вас е да инвестирате в своя нов дом в жилищния комплекс „AZUR PREMIUM“ – първата част от мега проекта „AZUR VARNA RESORT“.


Той е разположен в курортния комплекс „Св. Св.Константин и Елена“ край Варна и отстои само на 150 м от морския бряг. Заобиколен от красиви вековни дървета, той осигурява чист въздух, непрекъснат контакт с природата, тишина и спокойствие.

Най-висок клас строителство и енергийна ефективност

„AZUR PREMIUM“ е сред най-висококачествените жилищни сгради в страната и първи по рода си в региона, който ще бъде сертифициран по международния стандарт „BREEM“!

 

Конструкцията е с най-висока степен на сеизмична устойчивост и се изпълнява с кофраж “Peri”. Външните и вътрешните стени са от висококачествени керамични блокове “Porotherm” 25 N+F на световния лидер “Wienerberger”. 

“Venus SBS – 20º”, “Gemini ADD (Garden) APP – 10º” и “Aries APP – 5º” са марките, използвани за хидроизолацията на основите и фундамента, покрива и зелените площи, и всички те са много висока устойчивост на топлина, студ, влага и стареене. Полаганата топлоизолация е „Neopоr“ – ново поколение на друг доказан производител в световен мащаб – „BASF“. Графитните частици, вградени в материала, възпрепятстват поглъщането на топлинното лъчение, отразяват и разпръскват топлината в помещенията, като същевременно възпрепятстват проникването на вредните UV-лъчи. 

Голямо внимание е обърнато и на покрива – покритието е „Pural matt“ с дебелина 50 µm, хидро- и топлоизолация, както и специална обшивка тип „драконова люспа“, която е устойчива на вода и корозия.

За прозорците и вратите е избрана най-висок клас алуминиева система с пречупен термомост – „MasterLine“ 8-HI /High Insulating/ на световния лидер „Reynaers“. Иновативният профил е съчетан с троен стъклопакет от три вида стъкло: 6 мм високоенергийно, 4 мм флоат и 4 мм нискоемисийно Ка стъкло, между които е поставен газ аргон за още по-добра изолация.

В общите части също са инсталирани шумо- и топлоизолационни материали, както и рекуператори за пречистване на въздуха. Асансьорите са най-висок клас и са максимално безшумни при използване. Използвайки геотермалната енергия, инвеститорът ще  внедри и системи за отопление и охлаждане във фоайетата и по етажните коридори. Минимизиране на шума е потърсено и при ВиК инсталациите – „Master 3“ на „Pipelife“. Питейната вода на жителите на комплекса пък ще бъде пречиствана посредством иновативната и екологична технология на „IONCAL“ за предпазване от варовикови отлагания и котлен камък.

 

www.azur.bg

Главен изпълнител: Домекс кънстракшън 

 

+359 896 400 600
Задайте въпрос. Whatapp